ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
Ince
doğranmış bir adet kuru soğan yarım su bardağı kadar zeytinyağında
biraz öldürülür, üzerine ayıklanmış doğranmış taze fasulyeler ilave
edilir, biraz kavrulur, üzerine bolca rendelenmiş domates, tuz, biraz
şeker ilave edilir.Daha sonra yeteri kadar sıcak su ilave edilip, kısık
ateşte pişirilir.Tencerede soğutulup, servis yapılır.
TELKADAYIF
Türkiye
‘ nin hemen her yöresinde çok lezzetli yapılan besin değeri çok yüksek
olan telkadayıf İzmir ‘ de de çok sevilen tatlıların başında
gelir.Eritilmiş margarin ve tereyağı karışımı telkadayıflara iyice
yedirilir.Yağlanmış tepsiye serilir, üzerine bolca dövülmüş ceviz
dökülür, tekrar yağlanmış kadayıf serpilip, bastırılır.Orta hararetli
fırında pembe renkli pişirilir.Biraz ılıyınca üzerine soğuk şurup
dökülür.Arzu edilirse, üzerine bir parça kaymak koyup, servis yapılır.
KAYMAKLI DONDURMA
Yazları
çok sıcak olan İzmir ‘ de güneş körfezde batarken, dondurma yemek bir
alışkanlıktır.İzmir ‘ in kaymaklı dondurması nefis lezzetiyle hem
serinlik hem de sıcak nedeniyle gün boyunca vücudun harcadığı enerjiyi
geri verir.Süt, şeker, ve salep bir tencerede pişirilip, kavrularak,
soğutulur.Buzdolabının buzluğunda ve ara sıra karıştırarak, iyice
donması sağlanır, fıstıklarla süslenerek, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder