GERDAN TATLISI
Kurban
Bayramlarında özellikle kurban etinden yapılan baharatlı bir et
tatlısıdır.Kurbanın boyun kısmı önce çok az bir tuzla haşlanır.Sonra
pişmiş et lifleri didiklenerek, kemiklerden ayrılır.Üzerine et suyu,
şeker, tarçın, karanfil gibi baharatlar atılarak, ağdalı bir hal
alıncaya kadar pişirilir.Pişmeden biraz önce içine kayısı ve kara erik
kurusu ile kavrulmuş badem veya çam fıstığı ilave edilir, yemek üzerine
sıcak olarak yenir.
RADİKA SALATASI
Yabani
bir ot olan radika, İzmir ve çevresinde şifalı bir yiyecek olarak kabul
edilmektedir.Pek çok çeşitleri olan bu ot cinsinin, temizce yıkanmış,
bol su ile haşlanmış, üzerine bol limon ve zeytinyağı ilave edilmiş
salatası servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder