Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

13 Haziran 2013 Perşembe

İzmir İli Yemekleri 4


CĠBES SALATASI
Malzemeler:
 Yarım kilo cibes
 Limon
 Tuz
 Zeytinyağı
 Su
 Nar ekşisi (isteğe bağlı)
 Sarımsak (isteğe bağlı)
HazırlanıĢı: Cibesleri bol suda yıkayın, hatta 10-15 dk sirkeli suda bekletin.
 Derin bir tencereye su ekleyin kaynatın, bir miktar tuz atın, ardından bütün
halde cibesleri atın.
 Cibeslerin sap kısımları yumuşayana kadar pişirin (bu arada kapağın açık
kalmasında fayda var, o zaman rengini daha iyi koruyor, bu tüm haşlanan
sebze ve otlar için geçerli)
 Haşlandıktan sonra süzün, iri iri doğrayın, ılık hale geline limon, tuz,
zeytinyağı, sarımsak ve nar ekşisinden oluşan sosu (sos için ölçü vermiyorum,
çünkü tuz, yağ, ekşi miktarı sağlık durumuna ya da damak tadına göre
değişiklik gösterebilir) gezdirip karıştırın. (zeytinyağını en son ekleyin çünkü
yağ bir tabaka oluşturup tuz, limon vs.nin otla bütünleşmesini engelliyor,
sarımsağı ben seviyorum, ama isterseniz eklemeyebilirsiniz, bu salatanın
vazgeçilmezleri limon ve zeytinyağı) özellikle balığın yanına çok yakışan bir
salata türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız