Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

13 Haziran 2013 Perşembe

İzmir İli Yemekleri 3

OTLAR

İZMİR YEMEKLERİ VE TARİFLERİ

TATLILAR
İZMİR YEMEKLARİ
KAZAYAĞI OTU-GELĠNCĠK OTU-ISIRGAN OTU KAVURMASI:
KAZAYAĞI OTU-GELĠNCĠK OTU-ISIRGAN OTU KAVURMASI:
Malzemeler:
1 demet kazayağı otu
1 demet gelincik otu
1 demet ısırgan otu
1 adet kuru soğan
½ su bardağı su
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
250 gr. yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
HazırlanıĢı :
Otları yıkayın ve sert yapraklarını ayıklayıp 2-3 cm boyunda doğrayın. Tencereye 1-2
yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve rendelenmiş kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine
ayıklanmış ve yıkanmış otları ekleyip kavurun. Ara ara karıştırarak 5-6 dakika
kavurduktan sonra tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte
15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alınarak sade olarak , üzerine yumurta kırılarak
ya da üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek  servis edilebilir.

Malzemeler:
1 demet kazayağı otu
1 demet gelincik otu
1 demet ısırgan otu
1 adet kuru soğan
½ su bardağı su
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
250 gr. yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
RADĠKA (HĠNDĠBA) SALATASI
Malzemeler:
1 demet radika
Zeytinyağı
1 adet limon
1 diş sarımsak
Tuz
HazırlanıĢı:
Radikaların bozulmuş, sararmış yapraklarını ayıklayıp kalın saplarını kesin.
Radikaları tuzlu kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
Süzdürüp, buz gibi soğuk suyun altından geçirin ve suyunu sıkın.
Servis tabağına koyup, limonu, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı ve tuzunu ekleyin

 

SARMAġIK OTU KAVURMASI
Malzemeler:
 1 demet sarmaşık otu
 1 adet soğan
 Zeytinyağı
 Tuz, karabiber
HazırlanıĢı:
 Sarmaşıklar yıkanır, sap kısımları kesilir.
 Taze kısımları elle kırılır (bıçakla kesilince acı oluyor).
 Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar
eklenir.
 Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
 Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
 Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya
da sade de yenebilir.
Not:
 Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir.
 "Acı ot" olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da
belirtmek gerekir.
 Pişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta
kaşıkla ya da sallayarak karıştırın.
 Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız